Zeleninová krémová polévka s kerblíkem

Ingredience


Brambory 400 g
Celer bulvový 0.25 ks
Kerblík 1 polévková lžíce
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Petržel kořen 1 ks
Smetana 33% (šlehačka) 2 dl
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev, celer a petržel očistíme a omyjeme. Pak kořenovou zeleninu pokrájíme na nudličky. Očištěné a omyté brambory pokrájíme na kostičky. Omytý kerblík drobně pokrájíme a odložíme do misky.
  2. V hrnci si rozpálíme olej s máslem a kořenovou zeleninu krátce podusíme, zalijeme 1 litrem horké vody, přidáme brambory, podle chuti sůl, kmín a pomalu vaříme 20 minut, pak vše rozmixujeme a znovu přivedeme k varu.
  3. Polévku zjemníme přidáním smetany, kterou jen necháme přejít varem, přimícháme kerblík a podáváme.