Hovězí dršťky na pivu

Ingredience


Dršťky vařené 1 kg
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 700 ml
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Celer bulvový 120 g
Cibule 2 ks
Majoránka 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Muškátový oříšek 2 špetka
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel kořen 1 ks
Petržel - nať 0.5 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Celer, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno.
  2. Předvařené dršťky nakrájené na krátké nudličky zalijeme pivem a vaříme, až změknou, poté scedíme a vývar odložíme.
  3. V rendlíku připravíme jíšku ze lžíce másla a hladké mouky. Zašleháme do ní vývar z drštěk a dusíme.
  4. Na zbylém másle zpěníme cibuli, přidáme zeleninu, orestujeme, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem, přidáme jemně posekanou petrželovou nať, zalijeme vodou a dusíme.
  5. Do omáčky vmícháme udušenou zeleninu, měkké dršťky a necháme jen prohřát.