Hovězí dršťky na pivu
Ingredience
Dršťky vařené |
1 kg |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
700 ml |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Celer bulvový |
120 g |
Cibule |
2 ks |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Muškátový oříšek |
2 špetka |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel kořen |
1 ks |
Petržel - nať |
0.5 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Celer, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno.
- Předvařené dršťky nakrájené na krátké nudličky zalijeme pivem a vaříme, až změknou, poté scedíme a vývar odložíme.
- V rendlíku připravíme jíšku ze lžíce másla a hladké mouky. Zašleháme do ní vývar z drštěk a dusíme.
- Na zbylém másle zpěníme cibuli, přidáme zeleninu, orestujeme, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem, přidáme jemně posekanou petrželovou nať, zalijeme vodou a dusíme.
- Do omáčky vmícháme udušenou zeleninu, měkké dršťky a necháme jen prohřát.