Hovězí plátky na pivu
Ingredience
Celer - nať |
0.5 polévková lžíce |
Česnek |
3 stroužek |
Hovězí maso zadní |
1 kg |
Hovězí vývar základní |
150 ml |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
300 ml |
Pórek |
150 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Cibule |
350 g |
Olej rostlinný |
100 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Houby čerstvé |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Mrkev a pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, čerstvé houby na kousky, česnek rozdrtíme, celerovou nať hrubě nasekáme, maso nakrájíme na plátky, slaninu na kostičky, cibuli jemně pokrájíme.
- Na pánvi na másle s olejem orestujeme maso, až zhnědne, poté přeložíme do hrnce, na pánvi osmažíme mrkev, česnek, pórek, nať a přidáme k masu.
- Maso zalijeme vývarem, pivem, osolíme, opepříme a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso téměř měkké. Poté z vývaru maso přendáme do hlubšího rendlíku a přelijeme scezeným vývarem.
- Na čisté pánvi zpěníme na oleji slaninu s cibulí, přidáme houby a podusíme.
- V mezičase připravíme středně světlou máslovou jíšku.
- Dušené houby přidáme k masu, přimícháme jíšku, dobře promícháme a alespoň patnáct minut dusíme.