Hovězí plátky na pivu

Ingredience


Celer - nať 0.5 polévková lžíce
Česnek 3 stroužek
Hovězí maso zadní 1 kg
Hovězí vývar základní 150 ml
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 300 ml
Pórek 150 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Cibule 350 g
Olej rostlinný 100 g
Slanina vepřová 100 g
Houby čerstvé 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev a pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, čerstvé houby na kousky, česnek rozdrtíme, celerovou nať hrubě nasekáme, maso nakrájíme na plátky, slaninu na kostičky, cibuli jemně pokrájíme.
  2. Na pánvi na másle s olejem orestujeme maso, až zhnědne, poté přeložíme do hrnce, na pánvi osmažíme mrkev, česnek, pórek, nať a přidáme k masu.
  3. Maso zalijeme vývarem, pivem, osolíme, opepříme a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso téměř měkké. Poté z vývaru maso přendáme do hlubšího rendlíku a přelijeme scezeným vývarem.
  4. Na čisté pánvi zpěníme na oleji slaninu s cibulí, přidáme houby a podusíme.
  5. V mezičase připravíme středně světlou máslovou jíšku.
  6. Dušené houby přidáme k masu, přimícháme jíšku, dobře promícháme a alespoň patnáct minut dusíme.