Pečené hovězí nudličky s kořením

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 4 stroužek
Cibule 2 ks
Hovězí maso zadní 800 g
Kmín drcený 0.25 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Ocet jablečný 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Pivo světlé 12% 4,5% obj. 700 ml
Slanina vepřová 130 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Tymián sušený 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso nakrájíme na střední nudličky, cibuli a slaninu na kostičky, stroužek česneku na plátky.
  2. Maso orestujeme na oleji, osolíme a děrovanou naběračkou vyjmeme na talíř. Ve výpeku zpěníme cibuli se slaninou, zaprášíme moukou, orestujeme, rozmícháme s pivem dohladka a alespoň patnáct minut povaříme. Do omáčky vložíme zpět maso, přidáme koření, přilijeme ocet a pod poklicí v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké.