Pečené hovězí nudličky s kořením
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Hovězí maso zadní |
800 g |
Kmín drcený |
0.25 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Ocet jablečný |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Pivo světlé 12% 4,5% obj. |
700 ml |
Slanina vepřová |
130 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tymián sušený |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí maso nakrájíme na střední nudličky, cibuli a slaninu na kostičky, stroužek česneku na plátky.
- Maso orestujeme na oleji, osolíme a děrovanou naběračkou vyjmeme na talíř. Ve výpeku zpěníme cibuli se slaninou, zaprášíme moukou, orestujeme, rozmícháme s pivem dohladka a alespoň patnáct minut povaříme. Do omáčky vložíme zpět maso, přidáme koření, přilijeme ocet a pod poklicí v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké.