Moravští ptáčci na pivu

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí maso zadní 4 plátek
Klobása Dunajská 1 ks
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 500 ml
Sádlo vepřové škvařené 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Zelí kysané 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, na třetinu plátku položíme lžíci kysaného zelí a čtvrtinu klobásy. Plátek zavineme, sepneme jehlou, obalíme v mouce a vložíme na zpěněnou cibuli, kterou jsme nakrájeli nadrobno. Maso osmažíme na sádle ze všech stran, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.