Moravští ptáčci na pivu
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso zadní |
4 plátek |
Klobása Dunajská |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
500 ml |
Sádlo vepřové škvařené |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Zelí kysané |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso naklepeme, osolíme, opepříme, na třetinu plátku položíme lžíci kysaného zelí a čtvrtinu klobásy. Plátek zavineme, sepneme jehlou, obalíme v mouce a vložíme na zpěněnou cibuli, kterou jsme nakrájeli nadrobno. Maso osmažíme na sádle ze všech stran, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.