Roštěnky na pivu
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí roštěnka vys. peč. |
400 g |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
100 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
500 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme nadrobno, roštěnky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce.
- Na oleji zpěníme cibuli, vložíme plátky masa a orestujeme, až maso zhnědne. Poté je zalijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.