Roštěnky na pivu s klobásou

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí roštěnka níz. peč. 4 plátek
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 100 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 500 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Cibule 1 ks
Klobása ostravská 2 ks
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, roštěnky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce, klobásu nakrájíme na kolečka.
  2. Na oleji zpěníme cibuli, vložíme plátky masa a orestujeme, až maso zhnědne. Poté je zalijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
  3. Před koncem vaření zpěníme na oleji cibuli, přidáme pokrájenou klobásu a orestujeme.
  4. Roštěnky podáváme s osmaženou klobásou a cibulí.