Roštěnky na pivu s klobásou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
4 plátek |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
100 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
500 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Cibule |
1 ks |
Klobása ostravská |
2 ks |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme nadrobno, roštěnky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce, klobásu nakrájíme na kolečka.
- Na oleji zpěníme cibuli, vložíme plátky masa a orestujeme, až maso zhnědne. Poté je zalijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
- Před koncem vaření zpěníme na oleji cibuli, přidáme pokrájenou klobásu a orestujeme.
- Roštěnky podáváme s osmaženou klobásou a cibulí.