Beránek bez tuku
Ingredience
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
200 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
160 g |
Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
100 g |
Rozinky tmavé |
3 ks |
Vejce slepičí |
5 ks |
Voda pitná |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Žloutky třeme s cukrem do pěny. Po lžících přidáme vroucí vodu, potom mouku smíchanou s práškem do pečiva, přisypeme citronovou kůru a mleté ořechy. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a vanilkový cukr.
- Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Do míst, kde jsou oči a čumáček, vmáčkneme rozinky. Vlijeme těsto, formu vložíme do středně vyhřáté trouby a beránka pečeme 45-50 minut.
- Upečeného beránka vyklopíme z formy a necháme vychladnout.