Beránek bez tuku

Ingredience


Citronová kůra 1 kávová lžička
Cukr krupice 200 g
Cukr vanilka 1 ks
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 160 g
Mouka pšeničná hrubá 2 polévková lžíce
Ořechy vlašské 100 g
Rozinky tmavé 3 ks
Vejce slepičí 5 ks
Voda pitná 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žloutky třeme s cukrem do pěny. Po lžících přidáme vroucí vodu, potom mouku smíchanou s práškem do pečiva, přisypeme citronovou kůru a mleté ořechy. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a vanilkový cukr.
  2. Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Do míst, kde jsou oči a čumáček, vmáčkneme rozinky. Vlijeme těsto, formu vložíme do středně vyhřáté trouby a beránka pečeme 45-50 minut.
  3. Upečeného beránka vyklopíme z formy a necháme vychladnout.