Pečené roštěnky na houbách s pivem

Pečené roštěnky na houbách s pivem - obrázek

Ingredience


Celer bulvový 120 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Hovězí roštěnka níz. peč. 4 plátek
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel kořen 1 ks
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 800 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso osolíme a opepříme, cibuli nakrájíme na kolečka, česnek rozdrtíme, očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, houby nakrájíme na kostky.
  2. Na másle s olejem osmažíme maso, až zhnědne, přisypeme cibuli s česnekem a restujeme. Poté přidáme zeleninu s houbami, zamícháme, zalijeme pivem a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké.