Pečené roštěnky na houbách s pivem
Ingredience
Celer bulvový |
120 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
4 plátek |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel kořen |
1 ks |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
800 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso osolíme a opepříme, cibuli nakrájíme na kolečka, česnek rozdrtíme, očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, houby nakrájíme na kostky.
- Na másle s olejem osmažíme maso, až zhnědne, přisypeme cibuli s česnekem a restujeme. Poté přidáme zeleninu s houbami, zamícháme, zalijeme pivem a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké.