Závitky z králičího masa na houbovém krému

Ingredience


Cibule 150 g
Houby čerstvé 400 g
Králičí maso 600 g
Mouka pšeničná hladká T 650 3 g
Olej olivový 20 ml
Slanina vepřová 100 g
Smetana 33% (šlehačka) 500 ml
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný a omytý králičí hřbet mírně naklepeme a rozdělíme na stejné díly. Každý díl osolíme a přiložíme na něj plátek slaniny. Zabalíme do závitku a zvolna pečeme na teflonové pánvi dozlatova.
  2. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Přidáme očištěné, nakrájené houby, mírně orestujeme, osolíme a podusíme asi 10 minut. Potom přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou, promícháme a povaříme ještě 10 minut.
  3. Závitky podélně rozkrojíme a podáváme na houbovém krému.
  4. Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.