Závitky z králičího masa na houbovém krému
Ingredience
Cibule |
150 g |
Houby čerstvé |
400 g |
Králičí maso |
600 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g |
Olej olivový |
20 ml |
Slanina vepřová |
100 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
500 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný a omytý králičí hřbet mírně naklepeme a rozdělíme na stejné díly. Každý díl osolíme a přiložíme na něj plátek slaniny. Zabalíme do závitku a zvolna pečeme na teflonové pánvi dozlatova.
- Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Přidáme očištěné, nakrájené houby, mírně orestujeme, osolíme a podusíme asi 10 minut. Potom přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou, promícháme a povaříme ještě 10 minut.
- Závitky podélně rozkrojíme a podáváme na houbovém krému.
- Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.