Králík v bylinkové omáčce

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 2 stroužek
Králičí maso 1200 g
Muškátový květ 1 špetka
Olej olivový 4 polévková lžíce
Oříšky piniové 1 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Rajčata 400 g
Sherry brandy 50 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vývar z hovězích kostí 100 ml
Cibule 1 ks
Petržel - nať 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté králičí maso rozdělíme na 8 dílů, osolíme, opepříme, okořeníme muškátem.
  2. V hrnci rozpálíme olej a králíka v něm osmažíme, poté vyjmeme. Ve výpeku podusíme oloupané, rozpůlené stroužky česneku a oloupanou nasekanou cibuli. Zalijeme sherry a vývarem, vložíme králičí maso - kromě hrudi, přidáme oloupaná, na dílky nakrájená rajčata a vše osolíme a opepříme. Přidáme bobkový list a dusíme zvolna pod pokličkou 30-45 minut. Asi 10 minut před koncem dušení vložíme králičí hruď.
  3. Nakonec maso posypeme nasucho opraženými piniovými oříšky.
  4. Vhodnou přílohou je bílý chléb nebo veka.