Králík v bylinkové omáčce
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Králičí maso |
1200 g |
Muškátový květ |
1 špetka |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Rajčata |
400 g |
Sherry brandy |
50 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar z hovězích kostí |
100 ml |
Cibule |
1 ks |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté králičí maso rozdělíme na 8 dílů, osolíme, opepříme, okořeníme muškátem.
- V hrnci rozpálíme olej a králíka v něm osmažíme, poté vyjmeme. Ve výpeku podusíme oloupané, rozpůlené stroužky česneku a oloupanou nasekanou cibuli. Zalijeme sherry a vývarem, vložíme králičí maso - kromě hrudi, přidáme oloupaná, na dílky nakrájená rajčata a vše osolíme a opepříme. Přidáme bobkový list a dusíme zvolna pod pokličkou 30-45 minut. Asi 10 minut před koncem dušení vložíme králičí hruď.
- Nakonec maso posypeme nasucho opraženými piniovými oříšky.
- Vhodnou přílohou je bílý chléb nebo veka.