Farfalle s pistáciovým pestem

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Nakládaný zelený pepř 1 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 125 ml
Olivy černé 150 g
Pistácie 125 g
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 150 g
Těstoviny Farfalle 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.
  2. Česnek, pistácie, pepř, citronovou šťávu, černé olivy a parmezán mixujeme asi 30 sekund.
  3. Za chodu mixéru přiléváme tenkým praménkem olivový olej, až vznikne hladká kaše – omáčka pesto. Zamícháme ji do teplých těstovin. Porce ozdobíme hoblinkami parmezánu.