Farfalle s pistáciovým pestem
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Nakládaný zelený pepř |
1 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
125 ml |
Olivy černé |
150 g |
Pistácie |
125 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
150 g |
Těstoviny Farfalle |
500 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.
- Česnek, pistácie, pepř, citronovou šťávu, černé olivy a parmezán mixujeme asi 30 sekund.
- Za chodu mixéru přiléváme tenkým praménkem olivový olej, až vznikne hladká kaše – omáčka pesto. Zamícháme ji do teplých těstovin. Porce ozdobíme hoblinkami parmezánu.