Skopová kýta s rajčaty
Ingredience
Celer - nať |
1 polévková lžíce |
Cibule |
50 g |
Cukr krupice |
1 špetka |
Hovězí vývar základní |
300 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Olej rostlinný |
20 ml |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
500 g |
Skopová kýta |
400 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
5 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Očištěné a omyté maso nakrájíme na porce, vložíme do kastrolu a osmahneme na rozpáleném oleji.
- Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, krátce orestujeme. Přisypeme mouku, přidáme rajčatový protlak a okořeníme mletou paprikou. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, mírně osladíme a zvolna vaříme.
- K téměř měkkému masu přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata.
- Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželovou a celerovou natí.