Skopová kýta s rajčaty

Ingredience


Celer - nať 1 polévková lžíce
Cibule 50 g
Cukr krupice 1 špetka
Hovězí vývar základní 300 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Olej rostlinný 20 ml
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata 500 g
Skopová kýta 400 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Paprika mletá sladká 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté maso nakrájíme na porce, vložíme do kastrolu a osmahneme na rozpáleném oleji.
  2. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, krátce orestujeme. Přisypeme mouku, přidáme rajčatový protlak a okořeníme mletou paprikou. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, mírně osladíme a zvolna vaříme.
  3. K téměř měkkému masu přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata.
  4. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželovou a celerovou natí.