Jehněčí s mladou cibulkou
Ingredience
Bazalka |
1 špetka |
Cibulka jarní |
400 g |
Hovězí vývar základní |
500 ml |
Jehněčí kýta |
200 g |
Jehněčí plec |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Oregano sušené |
1 špetka |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
10 g |
Rajčata |
50 g |
Sádlo škvařené |
40 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Očištěné a omyté maso naporcujeme, vložíme do kastrolu a osmahneme na sádle.
- Přidáme polovinu nadrobno nakrájené cibulky, hladkou mouku, rajčatový protlak a mletou papriku. Zalijeme vývarem, osolíme, okořeníme a zvolna vaříme doměkka.
- Zbylou cibulku nakrájíme na kousky dlouhé asi 4 cm, podusíme na másle a přidáme do pokrmu spolu s oloupanými, na dílky nakrájenými rajčaty. Mírně osladíme a při podávání ozdobíme každou porci nasekanou petrželkou.