Jehněčí s mladou cibulkou

Ingredience


Bazalka 1 špetka
Cibulka jarní 400 g
Hovězí vývar základní 500 ml
Jehněčí kýta 200 g
Jehněčí plec 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Oregano sušené 1 špetka
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Protlak rajčatový 10 g
Rajčata 50 g
Sádlo škvařené 40 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté maso naporcujeme, vložíme do kastrolu a osmahneme na sádle.
  2. Přidáme polovinu nadrobno nakrájené cibulky, hladkou mouku, rajčatový protlak a mletou papriku. Zalijeme vývarem, osolíme, okořeníme a zvolna vaříme doměkka.
  3. Zbylou cibulku nakrájíme na kousky dlouhé asi 4 cm, podusíme na másle a přidáme do pokrmu spolu s oloupanými, na dílky nakrájenými rajčaty. Mírně osladíme a při podávání ozdobíme každou porci nasekanou petrželkou.