Vařený chřest s teplou cibulovou omáčkou
Ingredience
Chřest bílý |
2 kg |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Estragon |
2 ks |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
125 ml |
Vývar zeleninový |
250 ml |
Šalotka |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kuchyňsky očištěný chřest uvaříme v osolené vodě se lžičkou cukru. Šalotku oloupeme a nasekáme na drobné kousky, na másle ji necháme zesklovatět. Osmahlou šalotku poprášíme moukou, promícháme,a několik minut necháme podusit. Potom osmahlou šalotku s moukou zalijeme vývarem a bílým vínem, 20 minut vaříme pod pokličkou. Estragonovou nať opláchneme a osušíme, 1 lžičku přidáme k šalotce a směs rozmixujeme. Hotovou omáčku dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Omáčkou přelijeme naaranžovaný vařený bílý chřest. Chřest s omáčkou ozdobíme zbývající lžičkou estragonu. Podáváme teplé s vařenými brambory.