Vařený chřest s teplou cibulovou omáčkou

Ingredience


Chřest bílý 2 kg
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Cukr krupice 1 kávová lžička
Estragon 2 ks
Máslo čerstvé 150 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Víno bílé 125 ml
Vývar zeleninový 250 ml
Šalotka 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuchyňsky očištěný chřest uvaříme v osolené vodě se lžičkou cukru. Šalotku oloupeme a nasekáme na drobné kousky, na másle ji necháme zesklovatět. Osmahlou šalotku poprášíme moukou, promícháme,a několik minut necháme podusit. Potom osmahlou šalotku s moukou zalijeme vývarem a bílým vínem, 20 minut vaříme pod pokličkou. Estragonovou nať opláchneme a osušíme, 1 lžičku přidáme k šalotce a směs rozmixujeme. Hotovou omáčku dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Omáčkou přelijeme naaranžovaný vařený bílý chřest. Chřest s omáčkou ozdobíme zbývající lžičkou estragonu. Podáváme teplé s vařenými brambory.