Jarní tagliatelle se slaninou

Ingredience


Anglická slanina 80 g
Cibulka jarní 1 kg
Hrášek 160 g
Mouka pšeničná hladká 2 kávová lžička
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Tagliatelle 500 g
Víno bílé 125 ml
Vývar drůbeží 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, necháme okapat, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.
  2. V průběhu vaření těstovin nakrájíme plátky slaniny a očistíme cibulky, ponecháme jim pouze malou část zelené natě.
  3. Slaninu a cibulky smažíme na oleji asi 4 minuty dozlatova, průběžně promícháváme. Poprášíme je moukou a ještě asi minutu mícháme.
  4. Přilijeme vývar a víno a mícháme, až se omáčka začne vařit a mírně zhoustne. Potom do ní vložíme hrášek a vaříme asi 5 minut, až cibulky změknou. Omáčku osolíme a opepříme, nalijeme na těstoviny a opatrně promícháme.