Jarní tagliatelle se slaninou
Ingredience
Anglická slanina |
80 g |
Cibulka jarní |
1 kg |
Hrášek |
160 g |
Mouka pšeničná hladká |
2 kávová lžička |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Tagliatelle |
500 g |
Víno bílé |
125 ml |
Vývar drůbeží |
250 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, necháme okapat, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.
- V průběhu vaření těstovin nakrájíme plátky slaniny a očistíme cibulky, ponecháme jim pouze malou část zelené natě.
- Slaninu a cibulky smažíme na oleji asi 4 minuty dozlatova, průběžně promícháváme. Poprášíme je moukou a ještě asi minutu mícháme.
- Přilijeme vývar a víno a mícháme, až se omáčka začne vařit a mírně zhoustne. Potom do ní vložíme hrášek a vaříme asi 5 minut, až cibulky změknou. Omáčku osolíme a opepříme, nalijeme na těstoviny a opatrně promícháme.