Bylinkový salát s vejci
Ingredience
Balsamico ocet |
1 polévková lžíce |
Bylinky čerstvé - svazek |
200 g |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šťáva jablečná 100% |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Bylinky pečlivě opláchmene pod tekoucí studenou vodou. Na tvrdo uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na plátky.
- V míse rozmícháme hořčici, sůl a pepř, jablečnou šťávu, balzamikový ocet a citronovou šťávu. Olej postupně přišleháme metlou.
- Bylinky s plátky vajec dáme na talíř a pokapeme zálivkou.