Toustové chlebíčky se zeleným chřestem
Ingredience
Chléb toastový |
1 krajíc |
Chřest zelený |
100 g |
Cukr kostkový |
1 kostka |
Džus pomerančový |
2 polévková lžíce |
Majonéza |
1 polévková lžíce |
Ocet malinový |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Očištěný chřest uvaříme nakrájený na menší kousky ve slané vodě s kostkou cukru.
- Krajíc chleba rozpečeme na sucho nad mírným plamenem.
- Smícháme majonézu, pomerančový džus se lžičkou malinového octa a směs opepříme.
- Vařený chřest rozložíme na rozpečený krajíc a přelijeme majonézovou omáčkou a ozdobíme pomerančovou kůrou.