Fazolová polévka s uzeným

Ingredience


Brambory 200 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Fazole červené 250 g
Moravské uzené maso 150 g
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kořen 1 ks
Sádlo škvařené 150 g
Sůl 2 špetka
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Umyté fazole namočíme do vody a necháme je do druhého dne nabobtnat.
  2. Oloupané a na kostky nakrájené brambory uvaříme v solené vodě, scedíme a dáme stranou.
  3. V hrnci na rozpáleném sádle (100 g) osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme fazole spolu s vodou, ve které bobtnaly a necháme pod poklicí vařit asi 100 minut.
  4. Sundáme poklicí a do fazolí přimícháme na kolečka nakrájenou mrkev, petržel, na kostky nakrájené uzené maso, česnek, přiklopíme a ještě povaříme 20 minut. Polévku zahustíme tak, že na pánvičce rozpustíme 50 g sádla, přidáme mouku a uděláme zásmažku, kterou vylijeme do hrnce.
  5. Před ukončením vaření do polévky vysypeme uvařené brambory, podle chuti osolíme a opepříme.