Salát těstovinový se špenátem a bramborami
Ingredience
Balsamico ocet |
2 kávová lžička |
Brambory vařené |
4 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
9 polévková lžíce |
Olivy černé |
80 g |
Paprika červená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špagety |
350 g |
Špenát listový čerstvý |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvařené špagety propláchneme v sítu studenou vodou a necháme je okapat.
- Než se nám špagety uvaří, připravíme si ostatní suroviny.
- Očištěný a opláchnutý špenát předvaříme v mírně osolené vodě, až trochu změkne. Potom ho slijeme, v sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Rozpůlíme a vypeckujeme olivy.
- Papriky rozpůlíme a zbavíme semen a nakrájíme je na malé kostičky. Stejně nakrájíme i oloupané a omyté brambory. Ty opečeme na pánvi s 3 lžícemi olivového oleje do zlatova, pak přidáme papriky a opékáme je dokud nezměknou.
- Na zálivku si rozmícháme balzamikový ocet, hořčici a sůl, přidáme lisovaný česnek. Olivový olej postupně přišleháme metlou, na závěr osolíme a opepříme.
- Špagety, špenát, olivy, papriky a brambory promícháme, dáme na misky a přelijeme zálivkou.