Salát těstovinový se špenátem a bramborami

Ingredience


Balsamico ocet 2 kávová lžička
Brambory vařené 4 ks
Česnek 2 stroužek
Hořčice 1 kávová lžička
Olej olivový 9 polévková lžíce
Olivy černé 80 g
Paprika červená 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Špagety 350 g
Špenát listový čerstvý 400 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvařené špagety propláchneme v sítu studenou vodou a necháme je okapat.
  2. Než se nám špagety uvaří, připravíme si ostatní suroviny.
  3. Očištěný a opláchnutý špenát předvaříme v mírně osolené vodě, až trochu změkne. Potom ho slijeme, v sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  4. Rozpůlíme a vypeckujeme olivy.
  5. Papriky rozpůlíme a zbavíme semen a nakrájíme je na malé kostičky. Stejně nakrájíme i oloupané a omyté brambory. Ty opečeme na pánvi s 3 lžícemi olivového oleje do zlatova, pak přidáme papriky a opékáme je dokud nezměknou.
  6. Na zálivku si rozmícháme balzamikový ocet, hořčici a sůl, přidáme lisovaný česnek. Olivový olej postupně přišleháme metlou, na závěr osolíme a opepříme.
  7. Špagety, špenát, olivy, papriky a brambory promícháme, dáme na misky a přelijeme zálivkou.