Koláč z listového těsta se smetanovo-bylinkovou náplní a chřestem

Ingredience


Listové těsto 250 g
Máslo čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Z listového těsta vyválíme dva stejně velké pláty. Jedním plátem vyložíme máslem vymazaný plech, formu, nebo pekáček. Na rozložený plát těsta rozložíme nějakou nádivku do slaného pečiva, například Smetanovou náplň s chřestem do slaného pečiva se sýrem Feta apod. Druhým plátem těsta náplň překryjeme a na okrajích těsto prsty pevně stiskneme, abychom pevně spojili vrchní i spodní část těsta. Vrchní vrstvu koláče propícháme vidličkou, aby měla kudy odcházet pára. Takto připravený koláč pečeme v troubě asi 25 minut dozlatova.