Cassoulet na česneku s kuřetem
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Česnek |
6 stroužek |
Fazole červené sterilované |
400 g |
Kuřecí prsa |
900 g |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
16 ks |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
2.25 dl |
Vývar drůbeží |
2.25 dl |
Žampiony čerstvé |
225 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 135 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozehřejeme slunečnicový olej v ohnivzdorném hrnci, přidáme pokrájené kuřecí maso a smažíme dohněda, poté ho vyndáme.
- Do hrnce dáme pokrájené žampiony, šalotky a česnek a 4 minuty smažíme. Přidáme zpět do hrnce kuřecí maso, poprášíme moukou a 2 minuty smažíme.
- Přilijeme vývar a víno a mícháme, dokud se nezačne směs vařit. Přidáme bouquet garni, sůl a pepř. Přidáme za neustálého míchání fazole. Přikryjeme hrnec pokličkou a zapékáme v předehřáté troubě 2 hodiny.
- Bouquet garni vyndáme a podáváme horké.