Cassoulet na česneku s kuřetem

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Česnek 6 stroužek
Fazole červené sterilované 400 g
Kuřecí prsa 900 g
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 16 ks
Sůl 1 špetka
Víno bílé 2.25 dl
Vývar drůbeží 2.25 dl
Žampiony čerstvé 225 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozehřejeme slunečnicový olej v ohnivzdorném hrnci, přidáme pokrájené kuřecí maso a smažíme dohněda, poté ho vyndáme.
  2. Do hrnce dáme pokrájené žampiony, šalotky a česnek a 4 minuty smažíme. Přidáme zpět do hrnce kuřecí maso, poprášíme moukou a 2 minuty smažíme.
  3. Přilijeme vývar a víno a mícháme, dokud se nezačne směs vařit. Přidáme bouquet garni, sůl a pepř. Přidáme za neustálého míchání fazole. Přikryjeme hrnec pokličkou a zapékáme v předehřáté troubě 2 hodiny.
  4. Bouquet garni vyndáme a podáváme horké.