Palačinky švestkové
Ingredience
Citronová šťáva |
5 ml |
Cukr práškový s vanilkovou příchutí |
20 g |
Cukr želírovací |
100 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
125 ml |
Mouka pšeničná hladká |
120 g |
Skořice mletá |
10 g |
Sůl |
1 špetka |
Švestky |
200 g |
Tresť vanilková |
3 ml |
Vejce slepičí |
4 ks |
Víno červené |
30 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do misky nasypeme mouku, sůl, vanilkový cukr, přilijeme mléko, přidáme rozkvedlaná vejce a vymícháme těsto na palačinky. Necháme ho pár minut uležet.
- Švestky omyjeme, vypeckujeme, dáme do mixéru, přilijeme víno, trošku citronové šťávy a rozmixujeme. Přendáme do rendlíku, zakápneme vanilkovou esencí, přisypeme mletou skořici, želírovací cukr, přivedeme k varu a minutku povaříme. Odstavíme a necháme chladnout.
- V pánvi rozpustíme kousek másla a postupně na něm usmažíme palačinky. Pomažeme je švestkovou směsí, zavineme, rozdělíme na talíře a ještě teplé podáváme.