Palačinky švestkové

Ingredience


Citronová šťáva 5 ml
Cukr práškový s vanilkovou příchutí 20 g
Cukr želírovací 100 g
Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 125 ml
Mouka pšeničná hladká 120 g
Skořice mletá 10 g
Sůl 1 špetka
Švestky 200 g
Tresť vanilková 3 ml
Vejce slepičí 4 ks
Víno červené 30 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky nasypeme mouku, sůl, vanilkový cukr, přilijeme mléko, přidáme rozkvedlaná vejce a vymícháme těsto na palačinky. Necháme ho pár minut uležet.
  2. Švestky omyjeme, vypeckujeme, dáme do mixéru, přilijeme víno, trošku citronové šťávy a rozmixujeme. Přendáme do rendlíku, zakápneme vanilkovou esencí, přisypeme mletou skořici, želírovací cukr, přivedeme k varu a minutku povaříme. Odstavíme a necháme chladnout.
  3. V pánvi rozpustíme kousek másla a postupně na něm usmažíme palačinky. Pomažeme je švestkovou směsí, zavineme, rozdělíme na talíře a ještě teplé podáváme.