Kachna na ananasu
Ingredience
Ananasová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cibule |
1 ks |
Cibulka jarní |
1 ks |
Kachní maso pečené |
175 g |
Kompot ananasový |
125 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pasta z kukuřičné mouky |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Zázvor celý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kachní maso pokrájíme na nudličky. Ve woku rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí. Přidáme nasekaný zázvor, jarní cibulku a pokrájenou mrkev a smažíme minutu. Přidáme kachní maso a pokrájený ananas s vinným octem, solí a ananasovou šťávou. Mícháme, dokud se vše nespojí.
- Přidáme pastu z kukuřičné mouky a mícháme, dokud omáčka nezhoustne.
- Podáváme teplé.