Kachna na ananasu

Ingredience


Ananasová šťáva 2 polévková lžíce
Cibule 1 ks
Cibulka jarní 1 ks
Kachní maso pečené 175 g
Kompot ananasový 125 g
Mrkev kořen 1 ks
Ocet vinný červený 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pasta z kukuřičné mouky 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Zázvor celý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kachní maso pokrájíme na nudličky. Ve woku rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí. Přidáme nasekaný zázvor, jarní cibulku a pokrájenou mrkev a smažíme minutu. Přidáme kachní maso a pokrájený ananas s vinným octem, solí a ananasovou šťávou. Mícháme, dokud se vše nespojí.
  2. Přidáme pastu z kukuřičné mouky a mícháme, dokud omáčka nezhoustne.
  3. Podáváme teplé.