Kachna na limetkové šťávě a zázvoru

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibulka jarní 3 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Kachní prsa 3 ks
Limetková šťáva 2 polévková lžíce
Olej olivový 1.25 dl
Olej sezamový 2 kávová lžička
Omáčka sojová světlá 2 kávová lžička
Pomeranče 1 ks
Sůl 1 špetka
Zázvor mletý 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kachní prsíčka omyjeme a překrojíme na polovinu. Maso propícháme vidličkou a posolíme. Dáme je do pekáče kůží dolů. Zapékáme v předehřáté troubě 10 minut, poté obrátíme a dalších 15 minut pečeme.
  2. V misce smícháme olivový a sezamový olej s kůrou a šťávou z pomeranče, zázvorem, rybí omáčkou, sójovou omáčkou, česnekem, cukrem, limetkovou šťávou a jarními cibulkami.
  3. Vyndáme z trouby kachnu a necháme vychladnout. Pokrájíme ji na silnější plátky, polijeme ji zálivkou, aby zůstala svěží.
  4. Podáváme naservírované na talířích a přelité zbývající zálivkou.