Kachna na limetkové šťávě a zázvoru
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibulka jarní |
3 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Kachní prsa |
3 ks |
Limetková šťáva |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
1.25 dl |
Olej sezamový |
2 kávová lžička |
Omáčka sojová světlá |
2 kávová lžička |
Pomeranče |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Zázvor mletý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kachní prsíčka omyjeme a překrojíme na polovinu. Maso propícháme vidličkou a posolíme. Dáme je do pekáče kůží dolů. Zapékáme v předehřáté troubě 10 minut, poté obrátíme a dalších 15 minut pečeme.
- V misce smícháme olivový a sezamový olej s kůrou a šťávou z pomeranče, zázvorem, rybí omáčkou, sójovou omáčkou, česnekem, cukrem, limetkovou šťávou a jarními cibulkami.
- Vyndáme z trouby kachnu a necháme vychladnout. Pokrájíme ji na silnější plátky, polijeme ji zálivkou, aby zůstala svěží.
- Podáváme naservírované na talířích a přelité zbývající zálivkou.