Višňové vafle

Ingredience


Cukr moučkový 30 g
Droždí 5 g
Kompot višňový 180 g
Likér Maraschino (Maraska) 10 ml
Máslo čerstvé 60 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká 150 g
Šlehačka ve spreji 120 g
Solamyl - bramborový škrob 15 g
Sůl 1 špetka
Tuk 10 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Droždí rozdrobíme a zalijeme troškou vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, cukr, špetku soli, přidáme vejce, máslo a zbytek mléka. Vypracujeme těsto, přidáme kvásek, zapracujeme ho do těsta a necháme chvíli vykynout.
  2. Vaflovač potřeme tukem a z těsta upečeme postupně vafle.
  3. Do rendlíku vlijeme višňový kompot a zakápneme Maraskinem. Přivedeme k varu, solamyl rozmícháme v trošce šťávy z kompotu a zahustíme višně v rendlíku.
  4. Vafle upravíme na talířky, ozdobíme višňovou omáčkou a šlehačkou.