Višňové vafle
Ingredience
Cukr moučkový |
30 g |
Droždí |
5 g |
Kompot višňový |
180 g |
Likér Maraschino (Maraska) |
10 ml |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká |
150 g |
Šlehačka ve spreji |
120 g |
Solamyl - bramborový škrob |
15 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
10 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Droždí rozdrobíme a zalijeme troškou vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, cukr, špetku soli, přidáme vejce, máslo a zbytek mléka. Vypracujeme těsto, přidáme kvásek, zapracujeme ho do těsta a necháme chvíli vykynout.
- Vaflovač potřeme tukem a z těsta upečeme postupně vafle.
- Do rendlíku vlijeme višňový kompot a zakápneme Maraskinem. Přivedeme k varu, solamyl rozmícháme v trošce šťávy z kompotu a zahustíme višně v rendlíku.
- Vafle upravíme na talířky, ozdobíme višňovou omáčkou a šlehačkou.