Vafle z podmáslí

Ingredience


Cukr moučkový 80 g
Kypřicí prášek do pečiva 5 g
Marmeláda meruňková 100 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko - podmáslí 125 ml
Mouka pšeničná hladká 150 g
Šlehačka ve spreji 120 g
Tresť vanilková 3 ml
Tuk 10 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme máslo a šlehačem vyšleháme. Přisypeme mouku, prášek do pečiva, ochutíme vanilkovou esencí, cukrem, přilijeme podmáslí a vypracujeme těsto na vafle.
  2. Vaflovač pomažeme tukem a z těsta postupně pečeme křupavé vafle.
  3. Vafle rozdělíme na talířky, doplníme meruňkovou marmeládou a ozdobíme šlehačkou.
  4. Vafle podáváme ihned, dokud jsou ještě teplé.