Vafle z podmáslí
Ingredience
Cukr moučkový |
80 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
5 g |
Marmeláda meruňková |
100 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko - podmáslí |
125 ml |
Mouka pšeničná hladká |
150 g |
Šlehačka ve spreji |
120 g |
Tresť vanilková |
3 ml |
Tuk |
10 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy rozklepneme vejce, přidáme máslo a šlehačem vyšleháme. Přisypeme mouku, prášek do pečiva, ochutíme vanilkovou esencí, cukrem, přilijeme podmáslí a vypracujeme těsto na vafle.
- Vaflovač pomažeme tukem a z těsta postupně pečeme křupavé vafle.
- Vafle rozdělíme na talířky, doplníme meruňkovou marmeládou a ozdobíme šlehačkou.
- Vafle podáváme ihned, dokud jsou ještě teplé.