Zapečené palačinky s tvarohovou nádivkou
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Mléko plnotučné |
0.25 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Cukr kostkový |
1 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko plnotučné |
0.125 l |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr moučkový |
60 g |
Mandle |
1 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Rozinky tmavé |
40 g |
Tvaroh měkký |
300 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vanilka mletá |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do hrnce nasypeme mouku smíchanou se solí a nastrouhanou citronovou kůrou. Zalijeme v mléce rozmíchaným vejcem a umícháme řídké těsto.
- Pánev vymažeme rozpuštěným máslem, po lžícíh naléváme těsto a opečeme po obou stranách.
- Omelety potřeme tvarohovou nádivkou, zatočíme, každou přepůlíme a narovnáme do vymazaného pekáče. Zalijeme mlékem, ve kterém rozmícháme žloutek a kostku cukru a v rozpálené troubě zapečeme.
- Hotové rozložíme na mísu, posypeme cukrem a podáváme.
- Na nádivku smícháme všechny uvedené ingredience a z bílků vyšleháme tuhý sníh.