Zapečené palačinky s tvarohovou nádivkou

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Mléko plnotučné 0.25 l
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Cukr kostkový 1 ks
Máslo čerstvé 40 g
Mléko plnotučné 0.125 l
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Citronová kůra 1 špetka
Cukr moučkový 60 g
Mandle 1 ks
Máslo čerstvé 30 g
Rozinky tmavé 40 g
Tvaroh měkký 300 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vanilka mletá 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce nasypeme mouku smíchanou se solí a nastrouhanou citronovou kůrou. Zalijeme v mléce rozmíchaným vejcem a umícháme řídké těsto.
  2. Pánev vymažeme rozpuštěným máslem, po lžícíh naléváme těsto a opečeme po obou stranách.
  3. Omelety potřeme tvarohovou nádivkou, zatočíme, každou přepůlíme a narovnáme do vymazaného pekáče. Zalijeme mlékem, ve kterém rozmícháme žloutek a kostku cukru a v rozpálené troubě zapečeme.
  4. Hotové rozložíme na mísu, posypeme cukrem a podáváme.
  5. Na nádivku smícháme všechny uvedené ingredience a z bílků vyšleháme tuhý sníh.