Sekaná z rybího masa
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Filé rybí |
800 g |
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
3 polévková lžíce |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Žemle tuková |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vykoštěné filé umeleme, osolíme, okořeníme, přidáme vejce, lisovaný česnek a žemle navlhčené mlékem. Vše promícháme, přidáme nasekanou petržel a rozpuštěné máslo.
- Z této směsi vytvarujeme bochník, dáme do vymazaného pekáče, podlijeme masovým vývarem a pečeme v mírně vyhřáté troubě.