Marinovaný kapr dušený v pivu
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Kapr obecný |
800 g |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
100 ml |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
500 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kapra očistíme, naporcujeme, osolíme, opepříme a v míse zakapeme citronovou šťávou a zalijeme pivem. Pod fólií necháme kapra alespoň dvě hodiny marinovat, porce v míse obracíme.
- Na oleji zpěníme cibuli, kterou jsme nakrájeli na plátky. Na cibuli vložíme porce kapra, okořeníme kmínem a paprikou, zalijeme marinádou a pod poklicí dusíme do změknutí.