Marinovaný kapr dušený v pivu

Ingredience


Cibule 2 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Kapr obecný 800 g
Kmín drcený 1 kávová lžička
Olej rostlinný 100 ml
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 500 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kapra očistíme, naporcujeme, osolíme, opepříme a v míse zakapeme citronovou šťávou a zalijeme pivem. Pod fólií necháme kapra alespoň dvě hodiny marinovat, porce v míse obracíme.
  2. Na oleji zpěníme cibuli, kterou jsme nakrájeli na plátky. Na cibuli vložíme porce kapra, okořeníme kmínem a paprikou, zalijeme marinádou a pod poklicí dusíme do změknutí.