Kapr dušený v pivu s kořením

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Cibule 1 ks
Hřebíček 3 ks
Kapr obecný 800 g
Kmín drcený 0.25 kávová lžička
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 500 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme na čtvrtky. Kapra očistíme, naporcujeme, osolíme a opepříme a obalíme v mouce.
  2. Porce kapra usmažíme na másle, přidáme koření, cibuli, zalijeme pivem a dusíme pod poklicí.
  3. Když je kapr měkký, vyjmeme ho z kastrolu a omáčku přecedíme. Porce kapra servírujeme přelité omáčkou.