Kapr dušený v pivu s kořením
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Hřebíček |
3 ks |
Kapr obecný |
800 g |
Kmín drcený |
0.25 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
500 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme na čtvrtky. Kapra očistíme, naporcujeme, osolíme a opepříme a obalíme v mouce.
- Porce kapra usmažíme na másle, přidáme koření, cibuli, zalijeme pivem a dusíme pod poklicí.
- Když je kapr měkký, vyjmeme ho z kastrolu a omáčku přecedíme. Porce kapra servírujeme přelité omáčkou.