Kapr s česnekem pečený na pivu
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Kapr obecný |
800 g |
Máslo čerstvé |
160 g |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
500 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek utřeme se solí, mouku smícháme s oběma paprikami. Kapra očistíme a naporcujeme. Pekáč vymažeme máslem.
- Porce kapra potřeme česnekem a obalíme v mouce s paprikami. Kapra v pekáči lehce orestujeme na másle, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.