Smažený kapr v těstíčku s bylinkami
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Kapr obecný |
800 g |
Olej rostlinný |
110 ml |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Chilli koření mleté |
2 špetka |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
80 ml |
Šalvěj čerstvá |
1 polévková lžíce |
Strouhanka |
50 g |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Petrželovou nať, pažitku a šalvěj nasekáme najemno. Kapra očistíme a naporcujeme. Porce kapra osolíme a pokapeme citronovou šťávou.
- Z nasekaných bylinek, vajec, piva, soli, chilli koření a strouhanky umícháme hladké těstíčko. V něm máčíme porce kapra a smažíme je na oleji.