Slávky na špagetách s rajčaty
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
60 g |
Mušle slávky |
400 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Passata (drcená rajčata) |
850 g |
Špagety |
500 g |
Sůl |
5 g |
Tymián čerstvý |
10 g |
Víno bílé |
125 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slávky očistíme. Otevřené nepoužijeme.
- Uvaříme těstoviny, scedíme, vrátíme do hrnce a promícháme se 2 lžícemi olivového oleje.
- Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na 2 lžících oleje. Přidáme drcená rajčata a víno, osolíme a omáčku mírně povaříme.
- Slávky vložíme do velkého hrnce, zalijeme vodou a několik minut vaříme, až se lastury otevřou. Hrncem občas potřeseme. Slávky, které se během 5 minut neotevřou, nepoužijeme.
- Mušle dáme do rajčatové omáčky a zamícháme. Na talíře dáme těstoviny a přelijeme omáčkou se slávkami. Jednotlivé porce můžeme ozdobit snítkami tymiánu.