Slávky na špagetách s rajčaty

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 60 g
Mušle slávky 400 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Passata (drcená rajčata) 850 g
Špagety 500 g
Sůl 5 g
Tymián čerstvý 10 g
Víno bílé 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slávky očistíme. Otevřené nepoužijeme.
  2. Uvaříme těstoviny, scedíme, vrátíme do hrnce a promícháme se 2 lžícemi olivového oleje.
  3. Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na 2 lžících oleje. Přidáme drcená rajčata a víno, osolíme a omáčku mírně povaříme.
  4. Slávky vložíme do velkého hrnce, zalijeme vodou a několik minut vaříme, až se lastury otevřou. Hrncem občas potřeseme. Slávky, které se během 5 minut neotevřou, nepoužijeme.
  5. Mušle dáme do rajčatové omáčky a zamícháme. Na talíře dáme těstoviny a přelijeme omáčkou se slávkami. Jednotlivé porce můžeme ozdobit snítkami tymiánu.