Vepřové řízky zapečené v arašídech a sýru

Ingredience


Arašídy loupané pražené solené 100 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sherry brandy 2 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Ementál (Primátor) 120 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vepřová kýta 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na řízky, osušíme a mírně naklepeme. Řízky opékáme na pánvi na rozehřátém oleji asi 3 minuty po každé straně. Vyjmeme, osolíme, opepříme a urovnáme do zapékací mísy.
  2. Rozmícháme 70g nastrouhaného sýru se žloutkem, smetanou a brandy. Přidáme rozdrcené nebo nasekané arašídy, promícháme a vzniklou pastou potřeme řízky. Posypeme je zbylým, na kostičky nakrájeným sýrem.
  3. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě, dokud se sýr neroztaví. Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.
  4. Vhodnou přílohou jsou brambory pečené v alobalu.