Vepřové řízky zapečené v arašídech a sýru
Ingredience
Arašídy loupané pražené solené |
100 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sherry brandy |
2 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Ementál (Primátor) |
120 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vepřová kýta |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na řízky, osušíme a mírně naklepeme. Řízky opékáme na pánvi na rozehřátém oleji asi 3 minuty po každé straně. Vyjmeme, osolíme, opepříme a urovnáme do zapékací mísy.
- Rozmícháme 70g nastrouhaného sýru se žloutkem, smetanou a brandy. Přidáme rozdrcené nebo nasekané arašídy, promícháme a vzniklou pastou potřeme řízky. Posypeme je zbylým, na kostičky nakrájeným sýrem.
- Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě, dokud se sýr neroztaví. Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.
- Vhodnou přílohou jsou brambory pečené v alobalu.