Turínské špagety
Ingredience
Ančovičky konzervované |
50 g |
Česnek |
3 stroužek |
Chilli koření mleté |
5 g |
Chilli paprička |
5 g |
Olej olivový |
80 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
20 g |
Špagety |
500 g |
Sůl |
5 g |
Ančovičky konzervované |
30 g |
Pažitka |
10 g |
Petržel - nať |
10 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme, scedíme a vrátíme do hrnce.
- Na olivovém oleji osmažíme nakrájený česnek, ančovičky, chilli a červené chilli papričky. Česnek nesmíme připálit, aby nezhořkl. Do směsi přidáme petrželku a krátce ji prohřejeme. Na závěr směs osolíme a opepříme.
- Směs důkladně promícháme s těstovinami. Zdobíme ančovičkami, červenou chilli papričkou a snítkami čerstvých bylinek.