Kyselica s čerstvými hříbky
Ingredience
Brambory |
300 g |
Hříbky čerstvé |
150 g |
Jablka |
2 ks |
Kmín celý |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1.2 l |
Zelí kysané |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 32 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané brambory omyjeme a pokrájíme na kostky. Hříbky očistíme, omyjeme, pokrájíme na plátky spolu s brambory. Uvaříme v 1,2 litru vody se solí a kmínem téměř doměkka. Vaříme přibližně 10-15 minut, pak přidáme kysané zelí i s naloženými jablky ze zelí - pokud je máme, čerstvě pomletý pepř a vaříme přibližně dalších 10 minut.
- V pánvi rozpálíme máslo, přimícháme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou přimícháme do polévky.
- Povaříme ji 2 minuty, polévku dosolíme podle chuti a podáváme.