Bucatini s uzeným pstruhem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Kaviár 20 g
Kopr čerstvý 20 g
Martell cognac 60 ml
Máslo čerstvé 40 g
Pasta Sambal Oelek 10 g
Pepř černý mletý 5 g
Pórek 160 g
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Pstruh uzený 250 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Sůl 5 g
Těstoviny Bucatini 375 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme na skus, scedíme, necháme dobře okapat a udržujeme teplé.
  2. Rozehřejeme máslo a na něm osmažíme doměkka na kolečka nakrájený pórek. Přidáme drcený česnek a krátce jej podusíme. Pórek s česnekem podlijeme koňakem a opět krátce zahříváme. Vmícháme sambal oelek, kopr, rajčatový protlak a smetanu. Omáčku mírně povaříme asi 5 minut do zhoustnutí.
  3. Přidáme těstoviny a uzeného pstruha, podle chuti přisolíme, opepříme a promícháme. Pokrm rozdělíme do misek. Každou porci můžeme ozdobit lžičkou kaviáru a snítkou kopru.