Bucatini s uzeným pstruhem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Kaviár |
20 g |
Kopr čerstvý |
20 g |
Martell cognac |
60 ml |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pasta Sambal Oelek |
10 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Pórek |
160 g |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Pstruh uzený |
250 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Bucatini |
375 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme na skus, scedíme, necháme dobře okapat a udržujeme teplé.
- Rozehřejeme máslo a na něm osmažíme doměkka na kolečka nakrájený pórek. Přidáme drcený česnek a krátce jej podusíme. Pórek s česnekem podlijeme koňakem a opět krátce zahříváme. Vmícháme sambal oelek, kopr, rajčatový protlak a smetanu. Omáčku mírně povaříme asi 5 minut do zhoustnutí.
- Přidáme těstoviny a uzeného pstruha, podle chuti přisolíme, opepříme a promícháme. Pokrm rozdělíme do misek. Každou porci můžeme ozdobit lžičkou kaviáru a snítkou kopru.