Mušle dušené s brambory v pivu
Ingredience
Brambory |
500 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mušle slávky |
2.5 kg |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 l |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Voda pitná |
5 l |
Zakysaná smetana |
300 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mušle pod tekoucí vodou očistíme kartáčkem, odstraníme ty, které se nezavřely, poté namočíme do slané vody, když se voda zakalí, vyměníme ji. Před dušením mušle ještě opláchneme pod tekoucí vodou. Šalotky nakrájíme nadrobno, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Šalotku zpěníme na másle, vlijeme pivo a přivedeme k varu. Poté přidáme mušle a dusíme pod poklicí. Po půl hodině přidáme brambory a dusíme, až jsou měkké. Na závěr vlijeme smetanu, zavaříme a podáváme.