Mušle dušené s brambory v pivu

Ingredience


Brambory 500 g
Máslo čerstvé 80 g
Mušle slávky 2.5 kg
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 1 l
Šalotka 2 ks
Sůl 0.5 polévková lžíce
Voda pitná 5 l
Zakysaná smetana 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mušle pod tekoucí vodou očistíme kartáčkem, odstraníme ty, které se nezavřely, poté namočíme do slané vody, když se voda zakalí, vyměníme ji. Před dušením mušle ještě opláchneme pod tekoucí vodou. Šalotky nakrájíme nadrobno, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Šalotku zpěníme na másle, vlijeme pivo a přivedeme k varu. Poté přidáme mušle a dusíme pod poklicí. Po půl hodině přidáme brambory a dusíme, až jsou měkké. Na závěr vlijeme smetanu, zavaříme a podáváme.