Houbová velikonoční polévka – letnice

Ingredience


Brambory 400 g
Bujón zlatý zeleninový 10 g
Celer bulvový 80 g
Houby čerstvé 120 g
Kmín drcený 1 kávová lžička
Krupice dětská 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Pažitka 1 polévková lžíce
Petržel kořen 80 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1.4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostky. Jarní čerstvé houby (kačenky, smrže, penízovky, čirůvky aj.) očistíme, omyjeme a pokrájíme. Spolu s brambory, solí a kmínem je dáme do vody a uvaříme doměkka.
  2. Mezitím si očistíme mrkev, celer a petržel, vše pokrájíme na kostičky. V pánvi si rozpustíme máslo a zeleninu podusíme. Posypeme ji dětskou krupicí, promícháme, krátce osmažíme a zamícháme do vody k bramborům a vaříme doměkka. Přidáme do polévky rozmíchané vejce, kostku zeleninového bujonu a vaříme přibližně 10–12 minut.
  3. Omyjeme a drobně pokrájíme pažitku, kterou zamícháme do polévky těsně před podáváním.