Sladké risone

Ingredience


Hrozinky 30 g
Muškátový oříšek 3 g
Sirup javorový 80 ml
Skořice mletá 3 g
Smetana 33% (šlehačka) 500 ml
Sůl 5 g
Těstoviny Risone semolinové 50 g
Tresť vanilková 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu al dente a pak je pečlivě scedíme.
  2. Rozšleháme vejce, javorový sirup a smetanu.
  3. Přimícháme risone, sultánky, vanilkovou tresť, muškátový oříšek a skořici. Hmotu pak nalijeme do hluboké kulaté nebo oválné zapékací mísy. Mísu postavíme do velkého pekáče s vodou sahající zhruba do poloviny výšky jejích stěn, vložíme do trouby a zapékáme 50–55 minut. Potom vyzkoušíme nožem, zda je pudink hotový: do středu zapíchneme nůž a zůstane-li čistý, můžeme pudink vyndat z trouby.