Sladké risone
Ingredience
Hrozinky |
30 g |
Muškátový oříšek |
3 g |
Sirup javorový |
80 ml |
Skořice mletá |
3 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
500 ml |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Risone semolinové |
50 g |
Tresť vanilková |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- V osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu al dente a pak je pečlivě scedíme.
- Rozšleháme vejce, javorový sirup a smetanu.
- Přimícháme risone, sultánky, vanilkovou tresť, muškátový oříšek a skořici. Hmotu pak nalijeme do hluboké kulaté nebo oválné zapékací mísy. Mísu postavíme do velkého pekáče s vodou sahající zhruba do poloviny výšky jejích stěn, vložíme do trouby a zapékáme 50–55 minut. Potom vyzkoušíme nožem, zda je pudink hotový: do středu zapíchneme nůž a zůstane-li čistý, můžeme pudink vyndat z trouby.