Treska se zeleninou na pivu

Ingredience


Celer bulvový 80 g
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 80 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Petržel kořen 80 g
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 250 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Treska aljašská 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tresku osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno.
  2. Na oleji s máslem zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a promícháme. Přidáme tresku a osmažíme. Poté přilijeme pivo a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.