Treska se zeleninou na pivu
Ingredience
Celer bulvový |
80 g |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
80 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Petržel kořen |
80 g |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
250 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Treska aljašská |
800 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tresku osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno.
- Na oleji s máslem zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a promícháme. Přidáme tresku a osmažíme. Poté přilijeme pivo a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.