Zeleninová polévka s jíškou
Ingredience
Brambory |
300 g |
Fazole |
60 g |
Hrachové lusky |
200 g |
Kapusta růžičková |
150 g |
Kopr čerstvý |
30 g |
Květák |
200 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel kudrnka |
50 g |
Sůl |
9 g |
Vývar zeleninový |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do hrnce se zeleninovým vývarem dáme na 5 minut vařit bílé fazole. Přidáme květák, růžičkovou kapustu, hrachové lusky a brambory na kostičky. Povaříme 10 minut a polévku scedíme. Zatímco zelenina bude chladnout, do vývaru vmícháme světlou jíšku, kterou usmažíme z másla a mouky.
- Osolíme, opepříme a necháme na mírném ohni povařit, dokud polévka nezhoustne. Zeleninu pokrájíme na menší kusy a vrátíme do polévky. Do polévkové mísy vložíme nasekanou petrželku a kopr, zalijeme horkou polévkou a podáváme.