Zeleninová polévka s jíškou

Ingredience


Brambory 300 g
Fazole 60 g
Hrachové lusky 200 g
Kapusta růžičková 150 g
Kopr čerstvý 30 g
Květák 200 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká 30 g
Pepř černý mletý 3 g
Petržel kudrnka 50 g
Sůl 9 g
Vývar zeleninový 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce se zeleninovým vývarem dáme na 5 minut vařit bílé fazole. Přidáme květák, růžičkovou kapustu, hrachové lusky a brambory na kostičky. Povaříme 10 minut a polévku scedíme. Zatímco zelenina bude chladnout, do vývaru vmícháme světlou jíšku, kterou usmažíme z másla a mouky.
  2. Osolíme, opepříme a necháme na mírném ohni povařit, dokud polévka nezhoustne. Zeleninu pokrájíme na menší kusy a vrátíme do polévky. Do polévkové mísy vložíme nasekanou petrželku a kopr, zalijeme horkou polévkou a podáváme.