Rigatoni s rajčaty na smetaně

Ingredience


Anglická slanina 40 g
Bazalka 20 g
Cibulka jarní 60 g
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata 200 g
Smetana 33% (šlehačka) 300 ml
Sůl 10 g
Těstoviny Rigatoni 500 g
Voda pitná 2.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu nakrájíme na kostičky. Rajčata oloupeme: slupku nakrojíme do tvaru kříže, rajčata ponoříme asi na 2 minuty do vroucí vody a potom ihned do studené. Slupka se pak od naříznutí snadno sloupne.
  2. Rajčata rozpůlíme a lžičkou z nich vybereme semínka. Dužninu najemno nakrájíme.
  3. V osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu al dente, po uvaření je přecedíme a uchováme v teple.
  4. V průběhu vaření těstovin smažíme slaninu a cibulky na oleji za občasného zamíchání při střední teplotě asi 5 minut. Přidáme bazalku, smetanu, sůl a pepř a omáčku 5 minut zvolna vaříme. Vložíme do ní rajčata a krátce je prohřejeme. Na talíře dáme těstoviny a přelijeme je omáčkou.