Rigatoni s rajčaty na smetaně
Ingredience
Anglická slanina |
40 g |
Bazalka |
20 g |
Cibulka jarní |
60 g |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
200 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
300 ml |
Sůl |
10 g |
Těstoviny Rigatoni |
500 g |
Voda pitná |
2.5 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Slaninu nakrájíme na kostičky. Rajčata oloupeme: slupku nakrojíme do tvaru kříže, rajčata ponoříme asi na 2 minuty do vroucí vody a potom ihned do studené. Slupka se pak od naříznutí snadno sloupne.
- Rajčata rozpůlíme a lžičkou z nich vybereme semínka. Dužninu najemno nakrájíme.
- V osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu al dente, po uvaření je přecedíme a uchováme v teple.
- V průběhu vaření těstovin smažíme slaninu a cibulky na oleji za občasného zamíchání při střední teplotě asi 5 minut. Přidáme bazalku, smetanu, sůl a pepř a omáčku 5 minut zvolna vaříme. Vložíme do ní rajčata a krátce je prohřejeme. Na talíře dáme těstoviny a přelijeme je omáčkou.