Pečené kuře na zelí

Ingredience


Anglická slanina 120 g
Cibule 3 ks
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Kuře 1 ks
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 500 ml
Sádlo vepřové škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Zelí kysané 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře naporcujeme, osolíme, posypeme pepřem a kmínem. Cibuli nakrájíme na kolečka, zelí scedíme, překrájíme a promícháme se slaninou nakrájenou na nudličky. Pekáč vymažeme sádlem.
  2. Dno pekáče vyložíme plátky cibule, rozvrstvíme zelí, na ně položíme porce kuřete, zalijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké a kůže křupavá.