Pečené kuře na zelí
Ingredience
Anglická slanina |
120 g |
Cibule |
3 ks |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Kuře |
1 ks |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
500 ml |
Sádlo vepřové škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Zelí kysané |
500 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuře naporcujeme, osolíme, posypeme pepřem a kmínem. Cibuli nakrájíme na kolečka, zelí scedíme, překrájíme a promícháme se slaninou nakrájenou na nudličky. Pekáč vymažeme sádlem.
- Dno pekáče vyložíme plátky cibule, rozvrstvíme zelí, na ně položíme porce kuřete, zalijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké a kůže křupavá.