Terina s králičím masem

Ingredience


Brandy Armagnac 2.5 polévková lžíce
Chilli koření mleté 1 špetka
Cibule 1 ks
Husí sádlo 1 polévková lžíce
Játra kuřecí 200 g
Králičí maso 200 g
Mandle loupané 3 polévková lžíce
Ořechy lískové 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pistácie 3 polévková lžíce
Rozinky tmavé 3 polévková lžíce
Skořice mletá 1 špetka
Smetana ke šlehání 30% 100 ml
Sůl 1 špetka
Vepřová krkovička 300 g
Víno portské 3 polévková lžíce
Voda pitná 1.5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozinky sultánky zalijeme v hrnku armagnacem (případně brandy) a dolijeme horkou vodou, aby byly potopené. Necháme je alespoň 15 minut nasáknout.
  2. Nadrobno pokrájenou cibuli necháme v pánvi na sádle asi 5 minut zesklovatět, přidáme vykoštěné králičí maso a za stálého míchání ho opékáme 5 až 10 minut ze všech stran dozlatova.
  3. Následně obsah pánve promícháme s nahrubo pomletým vepřovým masem, játry, kořením, solí, smetanou a portským vínem. Rozinky sultánky scedíme a přimícháme je ke směsi, stejně jako všechny ořechy.
  4. Vše navrstvíme do teriny, ozdobíme mandlemi a pistáciemi a přiklopíme poklicí nebo přikryjeme alobalem. Terinu vložíme do trouby předehřáté na 180 °C na pekáči s vařící vodou, která dosahuje zhruba k polovině výšky nádoby. Pečeme dvě hodiny.