Terina s králičím masem
Ingredience
Brandy Armagnac |
2.5 polévková lžíce |
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Cibule |
1 ks |
Husí sádlo |
1 polévková lžíce |
Játra kuřecí |
200 g |
Králičí maso |
200 g |
Mandle loupané |
3 polévková lžíce |
Ořechy lískové |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pistácie |
3 polévková lžíce |
Rozinky tmavé |
3 polévková lžíce |
Skořice mletá |
1 špetka |
Smetana ke šlehání 30% |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vepřová krkovička |
300 g |
Víno portské |
3 polévková lžíce |
Voda pitná |
1.5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 135 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Rozinky sultánky zalijeme v hrnku armagnacem (případně brandy) a dolijeme horkou vodou, aby byly potopené. Necháme je alespoň 15 minut nasáknout.
- Nadrobno pokrájenou cibuli necháme v pánvi na sádle asi 5 minut zesklovatět, přidáme vykoštěné králičí maso a za stálého míchání ho opékáme 5 až 10 minut ze všech stran dozlatova.
- Následně obsah pánve promícháme s nahrubo pomletým vepřovým masem, játry, kořením, solí, smetanou a portským vínem. Rozinky sultánky scedíme a přimícháme je ke směsi, stejně jako všechny ořechy.
- Vše navrstvíme do teriny, ozdobíme mandlemi a pistáciemi a přiklopíme poklicí nebo přikryjeme alobalem. Terinu vložíme do trouby předehřáté na 180 °C na pekáči s vařící vodou, která dosahuje zhruba k polovině výšky nádoby. Pečeme dvě hodiny.