Křupavá a aromatická kachna
Ingredience
Badyán |
3 ks |
Cibulka jarní |
3 ks |
Hřebíček |
1 kávová lžička |
Kachna mražená |
2 ks |
Olej rostlinný |
200 ml |
Pepř červený celý |
1 kávová lžička |
Skořice celá |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno rýžové čínské |
4 polévková lžíce |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 195 min
-
Počet porcí: 16 porcí
- Obě kachny potřeme solí a položíme na ně badyán, hřebíčky, skořici a kuličky pepře. Posypeme nakrájenou jarní cibulkou a zázvorem, přelijeme vínem a necháme 4 hodiny odležet.
- Obě čtvrtky položíme na talíř, který se vejde do bambusového pařáku. Nalijeme do woku horkou vodu, na ni dáme pařák, přikryjeme pokličkou a vaříme kachnu 3 hodiny v páře do měkka. Občas doplníme dle potřeby horkou vodu. Vyjmeme kachnu a necháme 5 hodin vychladnout, aby byla křupavá.
- Z woku vylijeme vodu a vytřeme do sucha. Nalijeme olej a obě čtvrtky na něm smažíme, až budou křupavé. Poté vyjmeme a necháme okapat. Podáváme teplé.