Kachna po tasmánsku
Ingredience
Balsamico ocet |
2 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
4 polévková lžíce |
Kachní prsa |
4 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř růžový celý |
2 kávová lžička |
Pórek |
2 ks |
Třešně sušené |
60 g |
Víno portské |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
1.25 dl |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do kachních prsíček uděláme tři zářezy jedním směrem a tři zářezy v opačném směru, vytvoříme kříže.
- Do pánve dáme sušené třešně, citronovou šťávu a vodu. Uvedeme do varu, sundáme z ohně a necháme vychladnout.
- Pekáč z hliníkové fólie obrátíme a uděláme do něj několik děr, položíme ho do rozpáleného grilu a dáme do něj porce kachny. Zakryjeme fólií a pečeme 20 minut.
- Rozčtvrcené pórky potřeme olivovým olejem a pečeme na grilu 7 minut za neustálého obracení. Vyndáme porce kachny a pečeme na otevřeném grilu kůží dolů cca 5 minut.
- Pánev s třešněmi dáme na oheň, přimícháme balzamikový olej, portské víno a růžové kuličky pepře. Přivedeme omáčku k varu a vaříme, dokud nezhoustne. Porce kachny dopečeme na venkovním grilu.
- Kachní prsíčka podáváme horká, přelitá třešňovou omáčkou a jako přílohu podáváme pórky.