Kachna po tasmánsku

Ingredience


Balsamico ocet 2 polévková lžíce
Citronová šťáva 4 polévková lžíce
Kachní prsa 4 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř růžový celý 2 kávová lžička
Pórek 2 ks
Třešně sušené 60 g
Víno portské 2 polévková lžíce
Voda pitná 1.25 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do kachních prsíček uděláme tři zářezy jedním směrem a tři zářezy v opačném směru, vytvoříme kříže.
  2. Do pánve dáme sušené třešně, citronovou šťávu a vodu. Uvedeme do varu, sundáme z ohně a necháme vychladnout.
  3. Pekáč z hliníkové fólie obrátíme a uděláme do něj několik děr, položíme ho do rozpáleného grilu a dáme do něj porce kachny. Zakryjeme fólií a pečeme 20 minut.
  4. Rozčtvrcené pórky potřeme olivovým olejem a pečeme na grilu 7 minut za neustálého obracení. Vyndáme porce kachny a pečeme na otevřeném grilu kůží dolů cca 5 minut.
  5. Pánev s třešněmi dáme na oheň, přimícháme balzamikový olej, portské víno a růžové kuličky pepře. Přivedeme omáčku k varu a vaříme, dokud nezhoustne. Porce kachny dopečeme na venkovním grilu.
  6. Kachní prsíčka podáváme horká, přelitá třešňovou omáčkou a jako přílohu podáváme pórky.