Švestkovo rebarborová polévka
Ingredience
Bramborové noky |
200 g |
Cukr krupice |
300 g |
Hřebíček |
3 g |
Reveň (Rebarbora) |
300 g |
Skořice mletá |
5 g |
Solamyl - bramborový škrob |
20 g |
Švestky |
300 g |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Omyté švestky odpeckujeme a rozpůlíme, rebarboru oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Uvaříme na mírném ohni ve vodě se skořicí a hřebíčkem doměkka asi 10 minut. Přidáme cukr a solamyl a vše rozmixujeme v hrnci ručním mixérem. Za občasného míchání povaříme do zhoustnutí. Podáváme s bramborovými noky.