Novojičínská pikantní štramberačka
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Brambory |
400 g |
Houby sušené |
50 g |
Kmín celý |
0.5 kávová lžička |
Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce |
Nové koření celé |
4 ks |
Ocet kvasný lihový |
1.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
Zelí kysané |
2 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sušené houby namočíme do studené vody (2 dl) na 15 minut, pak je scedíme a pokrájíme. V kysané smetaně si dobře rozmícháme polohrubou mouku. Omytý kopr pokrájíme nadrobno.
- Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostky, dáme do hrnce s 1 litrem vody, přidáme sůl, kmín, pepř, bobkový list, nové koření a uvaříme je doměkka. Po 10 minutách vaření přidáme k bramborám houby a vaříme společně 10 minut.
- Přimícháme smetanu s moukou a povaříme asi 1 minutu, přimícháme kopr, dochutíme octem a podáváme.